L’I Premi de Contes per a l’Educació Ambiental, atorgat per l’editorial de Natura i Cultura, en el projecte art i educació: “L’Orquídia de Darwin”, ha sigut per a Víctor Benlloch, amb l’obra La doctora Residu. La narració, que està dirigida a l’alumnat de primer i segon cicle de primària, versa sobre la correcta gestió dels residus urbans i els problemes del mal ús dels contenidors de recollida a les ciutats. El conte té en compte, de forma especial, la recuperació de la matèria orgànica i la seua valorització.

Víctor Benlloch, I Premi Contes per a l’Educació Ambiental de Natura i Cultura, durant una activitat educativa en Valsaín (Segòvia).Víctor Banlloch, és biòleg i professional de l’educació ambiental. Des de xicotet ha sigut un lector de literatura fantàstica, de ciència-ficció i d’aventures. Això s’ha traduït en un interés per la literatura d’aquest gènere. A més d’un gran lector, ha escrit xicotets relats sota aqueixa temàtica.

L’autor de l’obra, ha participat en diversos concursos de literatura i ha guanyat l’accèssit del I Concurs de Narrativa organitzat pel Jardí Botànic de València. També en el camp literari va organitzar i va participar com a jurat, en diverses edicions del concurs de narrativa a València en la Comissió Fallera de la Falla Universitat Vella. Col·labora amb la revista Mètode en la redacció de ressenyes sobre publicacions de caràcter científic. També ha escrit diversos contes sobre educació ambiental relacionats amb la biodiversitat i altres temes ambientals, relacionats amb la seua professió com a tècnic d’educació ambiental.

D’altra banda, les il·lustracions que complementaran el conte seran realitzades per Pedro Simón, professional del disseny i reconegut per la seua il·lustració vectorial clara i senzilla. Aquest il·lustrador ha treballat diverses editorials com Barcanova, per a la revista ChiquiOcio, i creant personatges divertits per a importants entitats com: Nike, Dònuts o Frigo.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X