CONTACONTES

Contacontes amb activitats orientades a l’educació ambiental

Acostem les nostres històries per a l’educació ambiental al públic infantil i adult mitjançant contacontes: interpretacions i narracions intercalades amb activitats, jocs i cançons relacionades amb cada conte.

Les activitats ajuden a cobrir els objectius d’educació ambiental de l’obra. Cada conte disposa d’escenografia i vestuari. Les activitats estan orientades al públic infantil, però en alguns casos les hem adaptat per a adults (associacions, majors, famílies, etc.). Són participatives i s’aprèn gaudint durant la sessió.

ACTIVITATS DE CONTACONTES

arbolito que queria crecer cuentacuentos

L'ARBRET QUE VOLIA CRÉIXER

La història ens ajuda a descobrir la importància del bosc i de l’ús racional del mateix. Un conte per a valorar la lectura i el coneixement com a pilar per al futur de la societat.

Durada: 55 minutos

Public: infantil i familiar.

EL MEU AMIC HEMIDACTYLUS

Personatges entranyables i foscos amb els quals descobrirem la necessitat dels predadors per a controlar les plagues.

Durada: 55 minuts

Public: infantil, juvenil i familiar.

marieta

L'HORT DE MARIETA

Una aproximació a l’alimentació sostenible a través de les aventures i travesures en l’hort de Marieta. Una agricultora ecològica que vols que tots els seus veïns mengen de forma saludable.

Durada: 55 minuts

Public: infantil, juvenil i familiar.

doctora residuos

LA DOCTORA RESIDU

Tens alguna excusa per a participar en la recollida selectiva de residus urbans? Estàs molt greu. Però no et preocupes, la doctora residu et guareix.

Aquest conte participatiu, té com a objectiu millorar els coneixements per a fer una correcta separació dels residus urbans. De forma amena i divertida, anima a la participació de la gestió dels residus, en la recollida selectiva i, principalment, rebat les excuses que solen presentar-se per a no participar. Es revisa el principi de les 3Rs, ajudant a conscienciar i interioritzar que la clau de la solució de la problemàtica dels residus està en la primera R, la reducció

Durada: 55 minuts

Públic: infantil, juvenil, adults i familiar.

CONTARTE

Contes amb música i imatge

Gaudir i aprendre amb ContArte

 

ContArte és un projecte per a l’educació ambiental que té l’art, en els seus diferents vessants, com a eina de comunicació i sensibilització, i on es fusiona la narració literària i poètica amb la música orquestral i la imatge.

El projecte es desenvolupa conjuntament amb l’Orquestra Simfònica Scordae. Una associació cultural que treballa per impulsar en la infància i en la joventut l’amor per la música i les arts escèniques. Scordae desenvolupa activitats i projectes d’interpretació musical on es dóna cabuda a totes les arts escèniques i artístiques.

A ContArte, a més de diferents músics i agrupacions musicals, col·laboren professionals i amants del món audiovisual, la fotografia, la poesia, la literatura i el teatre.

NOSTRA ACTIVITAT

EL MEU AMIC HEMIDACYLUS

Una obra de 55 minuts de durada basada en el conte homònim. La narració de la història s’ambienta amb la música interpretada per l’Orquestra Simfònica Scordae i amb el colorit fons d’imatges i il·lustracions projectades

Durada: 55 minuts

Públic: infantil, juvenil i familiar.

Vols realitzar alguna activitat en el teu centre, associació o ajuntament?

Per a posar en marxa alguns dels programes en el teu centre educatiu, associació, entitat o municipi, crida’ns. Els programes són escalables i adaptables a espais i grups