CONTACONTES I ANIMACIÓ LECTORA

Actividades con cuentacuentos para la educación ambiental

Descobreix les activitats d’animació lectora i contes per a l’educació ambiental, la cultura i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Ací, la lectura, la il·lustració, l’art i els jocs són els recursos per a la sensibilització i la promoció de la qualitat de vida de xiquetes i xiquets.

Els tallers cobreixen diferents temàtiques i objectius. Utilitzem una metodologia participativa –amb teatralització, jocs, narracions, manualitats, cançons, experiments…–  per a motivar i orientar la lectura de l’obra triada. Per a cada llibre disposem d’uns recursos didàctics específics, escenografia i vestuari.

Tria un llibre, fes el taller i a llegir.

Les activitats estan orientades al públic infantil i juvenil. Estan dissenyades per a realitzar en el centre educatiu i, des de la nostra web, es poden descarregar activitats i recursos complementaris per a divertir-se aprenent en el centre o a casa.

Algunes de les activitats les hem adaptades per a realitzar amb adults (associacions, persones majors, famílies, etc.).

PROGRAMES D'ANIMACIÓ LECTORA

arbolito que queria crecer cuentacuentos

L'ABRET QUE VOLIA CRÉIXER

Una narració per a conéixer els personatges protagonistes del llibre, juguem amb els secrets del «bagul encantat», replet d’objectes i éssers del bosc. Encuriosim per descobrir la raó que porta a conservar el bosc d’Élbor.

Duració: 55 minuts

Públic: primer i segon cicle de primària

EL MEU AMIC HEMIDACTILUS

Aranyes i serps… mosquits i ratolins… jugant coneixem predadors i preses dels ecosistemes, i ens preguntem quin encantament va fer Mulnidia perquè els predadors desaparegueren? Quins problemes van sorgir? Qui els va solucionar?

Duració: 55 minuts

Públic: primer i segon cicle de primària

EL TESORO DE GERTICOS

Un taller per a conéixer als visigots, la seua cultura, els seus costums, la seua escriptura —que practicarem— i tot el que ens van deixar com a herència. L’activitat ens introdueix a la lectura d’una aventura sobre la conservació del patrimoni històric.

Duració: 55 minuts

Públic: segon i tercer cicle de primària

doctora residuos

LA DOCTORA RESIDU

Tens alguna excusa per a participar en la recollida selectiva? Estàs molt greu. Però no et preocupes, la Dra. Residu et cura. Un contacontes divertit i amb activitats on també revisem el principi de les 3Rs i promovem la reducció de RSU.

Duració: 55 minuts

Públic: primero, segon i tercer cicle de primària

TRICO. LA VIDA EN EL AGUA DULCE

Identifiquem i coneixem els éssers vius que habiten els rius i les tolles mitjançant un taller de biologia, observació microscòpica i amb una activitat d’art i il·lustració, basada en el collage. Amb un joc introduïm el concepte de metamorfosi i l’animació lectora.

Duració: 55 minuts

Públic: segon i tercer cicle de primària

LA AMENAZA TERRESTRE

L’aventura s’inicia amb un taller d’experiments i jocs sobre l’aigua, els usos, la importància, els problemes i les solucions. El grup configura un pòster gegant sobre l’aigua en el planeta amb les protagonistes: l’arqueòloga Betlem Petrie i la deessa Anuket.

Duració: 55 minuts

Públic: segon i tercer cicle de primària

BETLEM PETRIE I EL MITES DE LA MEDITERRÀNEA

Un viatge on es funden les llegendes, els mites i l’alimentació saludable: una activitat veritablement «mediterrània». Ens submergim en jocs, proves i laberints que ens condueixen a la lectura de la nova aventura de Belén Petrie.

Duració: 55 minuts

Públic: segon i tercer cicle de primària

PER A QUÈ SERVEIX UN PARAIGU?

Objectes desbaratats o trencats són personatges del taller, què fem amb ells? Juguem. I amb «un paraigua trencat»? Presentem l’àlbum il·lustrat i descobrim la reutilització dels RSU. L’activitat es tanca amb una creació individual basada en una imatge i un text.

Duració: 55 minuts

Públic: primer i segon cicle de primària

TOLI, EL GOSSET INVISIBLE. UN VIATGE SOLIDARI

Iniciem l’activitat amb un joc per a conéixer als protagonistes. La narració ens submergeix en el primer capítol on descobrim als animals en perill, la princesa Diamar i la «solidaritat»… del joc sorgeix una incertesa: què succeeix amb Diamar i els protagonistes?

Duració: 55 minuts

Públic: primer i segon cicle de primària

TOLKIEN Y EL HOBBIT

Amb una exposició de llibres de Tolkien presentem a l’autor, els seus mons, la seua creativitat i la seua obra. Es treballen i s’interpreten breus textos del Hobbit, per a configurar imatges i mitjançant diferents versions i il·lustracions, d’autors de tot el món, proposem la realització d’un text.

Duració: 55 minuts

Públic: tercer cicle de primaria y secundaria

Vols realitzar alguna activitat en el teu centre, associació o ajuntament?

Per a posar en marxa alguns dels programes en el teu centre educatiu, associació, entitat o municipi, crida’ns.Els programes són escalables i adaptables a espais i grups.