Albano López, director del projecte editorial L’Orquídia de Darwin, i Víctor Benlloch autor de l’obra —il·lustrada per Pedro Simón—, han presentat en la 54 Fira del Llibre de València el conte La doctora Resiu. Durant la presentació Albano López va recalcar la importància que té la lectura com a recurs per a l’educació ambiental i va presentar, davant el públic assistent, els sis contes que en aquest moment ha llançat l’editorial valenciana.

Tot seguit, l’autor d’aquesta divertida i educativa aventura, Víctor Benlloch, va retratar als personatges de la història, els contenidors de recollida selectiva, destacant com el conte insisteix en els fonaments clau de la gestió dels residus urbans: la reducció, la reutilització i el reciclatge. Així mateix, va destacar a un dels protagonistes, el contenidor de la matèria orgànica, un nou contenidor que ens ajuda a recuperar un material de gran valor i que ha d’instaurar-se encara entre la ciutadania. Finalment, va assenyalar alguns dels continguts transversals que es troben en el text, com són les al·lusions a la dieta saludable.

 

Foto: Albano López i Víctor Benlloch durant la presentació i grup d’amics/as del Centre d’Educació Ambiental de la CV, de l’Oceanogràfic i de Idital, que van assistir a l’acte.

 

Albano López, va ressaltar la importància que té el conte com a eina per a ajudar a conéixer cadascun dels contenidors i les restes que en ells han de depositar-se. Segons va assenyalar: «és una història urbana divertida, orientada a segon i tercer cicle de primària, per a aprendre sobre la gestió dels residus sòlids i en particular per a promoure la participació en les solucions des de l’edat primerenca» Destacant que a més l’editorial compta amb activitats complementàries d’animació lectora com a contacontes i tallers.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X