Natura i Cultura ha sigut reconeguda, per l’Associació Espanyola per al Foment de l’Economia del Bé Comú (EBC), com a pionera en la promoció d’un nou model d’economia basat en la sostenibilitat, la dignitat humana, la solidaritat i la cooperació. L’empresa, des dels seus inicis en 1989, ha treballat sota aquest model de desenvolupament i amb els principis que ara s’assimilen als de la sostenibilitat.

Així, l’editorial L’Orquídia de Darwin, un dels projectes que desenvolupa Natura i Cultura sota els principis de sostenibilitat, es converteix en la primera editorial de EBC a nivell nacional. L’Orquídia de Darwin, s’ha regit des del seu llançament en 2008 sota els principis que ara es recullen en aquest model econòmic: sostenibilitat, suport a les impremtes i autors locals, respecte pel medi ambient en el procés de producció, ètica… Destacant que els seus llibres, enfocats en l’educació ambiental, tenen com a missió educar per a fer un món millor per a tots, en definitiva, promoure el bé comú.

Certificat EBC de Natura i Cultura

Imatge: reconeixement de la Natura i Cultura – Editorial L’Orquídia de Darwin— com a organització per l’Economia del Bé Comú.

La certificació Peer, a atorgat «dues llavors» i ha sigut obtinguda després d’un procés d’avaluació que ha conclòs amb la realització d’un Balanç del Bé Comú. L’avaluació ha sigut dirigida per Miquel Ribera, recolzat per l’Associació Valenciana d’Economia del Bé Comú, es va realitzar entre juliol i octubre d’enguany.

El balanç que va permetre l’obtenció de la certificació es basa en el nivell d’integració en l’empresa dels principis de solidaritat i justícia, dignitat humana, sostenibilitat ecològica, transparència i participació democràtica, en la relació amb les persones emprades, els proveïdors, els clients, les sinergies amb altres organitzacions, l’entorn social i els proveïdors financers. Els resultats del la matriu avaluació Peer es mostren més a baix.

Per a fer possible l’auditoria l’empresa va comptar amb una subvenció de la Conselleria de Economía Sostenible, Sectores Productivos, Comercio y Trabajo de la Generalitat Valenciana.

Balance EBC de Natura y Cultura - Orquídea de Darwin

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X