Natura i Cultura posa en marxa, dins dels programes i recursos per a l’educació ambiental, que desenvolupa des de 1989, l’editorial «L’Orquídia de Darwin». Aquest projecte editorial, sorgeix per la convicció que la literatura infantil i, en particular els contes, són una meravellosa eina per a sensibilitzar, desenvolupar valors, i orientar als més xicotets en el respecte, el coneixement i l’acció en favor del medi ambient.

Des de fa uns anys, des de Natura i Cultura utilitzem els contes, els titelles, la música i altres activitats artístiques per a fer divertides i amenes les accions d’educació ambiental, tant en tallers, experiències a l’aula, escoles d’estiu i altres programes.

Imatges: contacontes i tallers d’educació ambiental durant l’escola d’estiu a Manises l’any 2003 (Foto: Natura i Cultura).

 

L’editorial arranca amb el conte L’arbret que volia créixer, que hui ix a la venda. A més, l’ajuntament de Xirivella l’obsequiarà als xiquets assistents en finalitzar les activitats del pròxim Dia de l’Arbre. El conte, dirigit a l’alumnat de primer i segon cicle de primària, parla sobre la importància dels arbres i els boscos, però també de la necessitat d’esforçar-nos per aconseguir el que volem i de la importància que té la lectura per a les persones. En el fons, és una picada d’ullet a l’ús racional dels recursos i al desenvolupament sostenible, aspectes que considerem important treballar en les activitats d’educació ambiental en els centres educatius.

L’arbret que volia créixer, és un conte senzill, amb 28 pàgines, escrit per Albano López, un especialista en educació ambiental. La història parteix de vivències personals i transcorre en un bosc d’arbres centenaris, on un xicotet arbre se sent desgraciat i diversos personatges del bosc, màgics i no tan màgics, l’ajuden a descobrir el seu valor i el del bosc del qual forma part.

Imatges: coberta del conte de L’arbret i il·lustracions de la comarca i de la «fada dels pèls enroscats» (Foto: Natura i Cultura).

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X