actividad cuento educación ambiental y cambio climático

La Diputació de València ha realitzat tallers sobre canvi climàtic a Picassent. En les activitats ha participat el col·legi Sant Cristóbal, dins del concurs sobre medi ambient i educació ambiental de la Diputació.  Entre les tallers, duts a terme per Natura i Cultura, es va incloure una activitat relacionada amb la literatura infantil i l’escriptura: «escriptors contra el canvi climàtic».

L’objectiu d’aquesta activitat és conéixer els problemes relacionats amb el canvi climàtic. Ajuda a descobrir l’efecte sobre els éssers vius i, en particular, sobre els insectes pol·linitzadors. El taller evidencia l’impacte del canvi climàtic en l’agricultura i en l’economia local.

Literatura en tallers de canvi climàtic on es treballen especialment els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS): ODS8, ODS13 i ODS15.

Cada participant, guiat per una educadora ambiental, realitza el seu propi conte d’educació ambiental. Per a això s’utilitza una plantilla dissenyada per l’editorial L’Orquídia de Darwin, amb portada, textos incomplets i il·lustracions. Tot això ha de completar-se i acolorir-se segons la imaginació i creativitat de l’alumnat. Cadascú confecciona la seua pròpia història a partir de l’aprés durant la sessió. És una activitat amb orientació d’animació lectora.

 

canvi climàtic literatura juvenil

Foto: Alumnat del CEIP Sant Cristóbal de Picassent durant el taller d’escriptura sobre canvi climàtic(Foto: Natura i Cultura).

 

Els alumnes i alumnes del col·legi Sant Cristóbal, van participar durant tot el matí en els tallers d’educació ambiental sobre canvi climàtic. Disposant-se per part de la Diputació de València, amb l’organització tècnica de Natura i Cultura, de tres estands en els quals van tindre lloc tallers relacionats amb la citada temàtica. El taller relatiu a l’escriptura «escriptors contra el canvi climàtic», a més dels tallers «Canvi climàtic, les preguntes i les respostes» i «el bosc i el canvi climàtic». En les activitats van participar tres grups d’alumnes i alumnes de primer d’ESO.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X