Frieda conte ODS ONU

El Centre d’Informació de Nacions Unides (CINU) a Windhoek (Namíbia) ha creat un conte, en format àlbum il·lustrat, titulat Frieda. Aquest àlbum ha sigut il·lustrat per Nelett Loubser, una dissenyadora gràfica local. Les il·lustracions són atractives, de vius colors i apropiades per al públic infantil al qual es dirigeix, està orientat a xiquets i xiquetes d’entre tres i 11 anys, i a qualsevol que el llija amb ells. L’objecte del conte és sensibilitzar sobre els ODS de manera divertida.

Segons la directora del citat centre, «Frieda està pensat per a estimular la imaginació dels xiquets i animar-los a contribuir al canvi des d’una edat primerenca». Planteja la necessitat d’aconseguir els ODS. La protagonista és una xica normal que, com tots els xiquets, té la capacitat d’actuar i canviar el món al seu voltant.

«Frieda connecta les esperances i aspiracions dels ODS amb el cor i les idees dels xiquets», explica la il·lustradora. Els objectius són un reflex de Frieda, de l’esperit dels ciutadans de Namíbia, encara que qualsevol pot sentir-se identificat amb ella. Nelett s’inspira en l’acolorida roda dels ODS i incorpora elements dels ODS en cada pàgina del llibre. Durant el disseny de patrons i dels detalls del vestit  de Frieda s’inspira en els accents namibianos, aportant un estil característic africà, i un toc aventurer.

Foto: Xiquets amb el llibre, en el Centre d’Informació de l’ONU a Namíbia (Foto: presa d’un.org, ONU).

El conte, o millor l’àlbum il·lustrat, es llance a la fi de desembre de 2018. És un recurs molt útil per a recolzar a altres agències de l’ONU que adapten els seus missatges per al públic més jove. El CINU, en col·laboració amb el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament de Namíbia, transmet missatges sobre el canvi climàtic i les espècies en perill d’extinció per mitjà de Frieda, en anuncis que apareixeran en un còmic local de distribució nacional. S’està negociant la col·laboració amb altres agències que volen aprofundir en ODS específics. El llenguatge d’àlbum il·lustrat està adaptat al públic infantil i inclou paraules noves perquè els xiquets/as puguen aprendre-les.

El llibre per a compartir que pot descarregar-se o visualitzar-se a través d’issuu.com en el següent link punxar ací

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X