El programa d’educació ambiental «Parcs i jardins» de Xirivella destaca la importància dels arbres per a la ciutat.

 

L’ajuntament de Xirivella, en el context del programa d’educació ambiental, Agenda 21 Escolar, educa per a la conservació dels jardins, dels parcs i dels espais arbrats del municipi. El treball es realitza en diverses sessions, amb l’alumnat de segon i quart de primària, tant als parcs confrontants amb cada centre educatiu com al parc Pablo Iglesias. En segon els objectius són conéixer els parcs i la seua importància per a la biodiversitat i per a les persones; en quart s’analitzar les característiques dels jardins, els seus problemes, les causes i la manera de participar cada alumne/a en la seua conservació.

 

Foto: grup durant el treball diagnòstic ambiental d’un parc municipal de Xirivella, analitzant la problemàtica, les causes i educand per a les solucions  (Foto: Natura i Cultura).

 

Mitjançant la implementació d’aquest programa es donen a conéixer i es valoren els següent espais públics de Xirivella: parc Pablo Iglesias, parc del Ché, parc Dolores Ibárruri, parc Jesús Ferrando, places i jardins urbans, sobre la base de la proximitat del centre.

Els alumnes i alumnes de 2n de primària realitzen una visita al Parc Pablo Iglesias, un magnífic parc en el qual es treballen i coneixen els diferents tipus d’ecosistemes i vegetació, la importància dels parcs a la ciutat i el seu manteniment i cura. Els més xicotets reben el conte de sensibilització ambiental de l’arbret que volia créixer de l’Orquídia de Darwin. Aquest conte tracta de la importància del bosc, des del punt de vista ecològic, ambiental, econòmic i social i està també orientat a la promoció de la lectura.

Per part seua, els escolars de 4t de primària realitzen dues sessions: una a l’aula del centre i una altra al parc més pròxim del municipi. En la sessió de l’aula es realitzen fitxes didàctiques que treballen els elements dels espais públics (vegetació, jocs, mobiliari, etc.). En la sessió al parc es duu a terme un diagnòstic dels jardins en el barri investigant i detectant els diferents problemes i proposant les consegüents solucions.

Foto: grup d’alumnes/as proposant solucions per a la conservació dels parcs, després de la dinàmica d’investigació (Foto: Natura i Cultura).

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X