L’ajuntament de Torrent posa en marxa un programa d’educació ambiental, en els centres escolars de la localitat, per a educar i desenvolupar hàbits responsables en relació als Residus Sòlids Urbano (RSU). L’objecte del programa és sensibilitzar a la població escolar de manera directa, i indirectament a les famílies, de la necessitat de col·laborar en la reducció i la gestió correcta dels RSU a Torrent i, d’aquesta manera, participar en la solució de la complexa problemàtica ambiental que suposen, en particular en la seua relació amb el canvi climàtic.

El programa s’està desenvolupant durant tot el mes d’octubre en 10 centres escolars públics, amb un total de 625 alumnes de 5é de primària. Consisteix en la realització d’un taller de sensibilització amb caràcter formatiu, dinamitzat amb un conjunt d’activitats lúdiques i jocs. L’activitat culmina amb un compte-contes sobre els residus La Dra. Residu.

 

Imatge: contacontes «La Dra. Residu» dins del programa d’educació ambiental sobre RSU (Foto: Natura i Cultura).

 

El programa escolar es va iniciar a proposta del Consell de Xiquets i Xiquetes de Torrent, en una proposta realitzada en la sessió del 30 de gener d’enguany. Després d’aprovar-se la declaració es va posar en marxa la proposta sota el títol: Torrent, més neta i saludable. El projecte es duu a terme   per Natura i Cultura i inclou: dos tallers en el centre escolar, amb el contacontes i la proposta per a participar en el concurs de Joguets Reciclats, fabricats a partir de materials rebutjats en el consum domiciliari, en el qual poden participar les famílies.

Amb tots els joguets es realitzarà una exposició en el Centre Ambiental El Vedat en finalitzar el programa, coincidint amb el mes del medi ambient —al novembre— que es realitza per part de l’ajuntament de Torrent.

 

Compartir

Etiquetas:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X