L’ajuntament de Catarroja, des de l’àrea de consum (OMIC), tanca el programa anual de promoció del consum responsable amb dos caps de setmana de tallers i contacontes orientats a promoure el consum responsable i la compra en els comerços locals i en el mercat municipal. Elements fonamentals per a impulsar models de desenvolupament local sostenible i aconseguir els objectius de l’Agenda 2030 (ODS).

A més del programa anual amb els centres educatius del municipi, on l’ajuntament ofereix tallers d’educació ambiental sobre consum responsable, desenvolupats per Natura i Cultura, la regidoria ha inclòs la realització de dues activitats dirigides a xiquets i xiquetes, en les quals també han participat les famílies.

 

Foto: Escenari i activitat de joc al contacontes sobre consum responsable i residus de La Dra. Residu i imatges dels contes que es va regalar a tots els participants  en les dues jornades (Foto: Natura i Cultura).

En la primera sessió, que va tindre lloc el 15 de febrer, es va realitzar un taller per a la família, sobre el consum responsable i els residus. En aquest taller s’ajude a descobrir la importància de fer la compra minimitzant els residus i fent una gestió correcta dels quals generem, inclosa la matèria orgànica. En l’activitat van participar 25 xiquets i xiquetes, entre 3 i 8 anys, que a més d’aprendre i passar-ho bé, van rebre el conte La Dra. Residu.

En la segona activitat, que es va tindre lloc el passat set de març, 27 participants van gaudir del taller «consumidor responsable i saludable». En el qual els més xicotets, juntament amb part dels seus familiars, van descobrir la importància de la compra de productes de qualitat —que ofereixen els comerços locals— i d’una dieta basada en ells per a tindre una bona salut i un municipi sostenible. Els xiquets i les xiquetes els participants van rebre el conte El meu amic Hemidactylus, en el qual es valora la importància dels cultius locals i de la biodiversitat, de les fruites i verdures en l’alimentació i de la qualitat d’aquests per a la salut.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X