libro Alcàsser y desarrollo sostenible

L’ajuntament d’Alcàsser presenta un llibre per a impulsar la sostenibilitat en la localitat. El llibre: Alcàsser i el medi ambient. Cap a la sostenibilitat, ha sigut produït i editat per Natura i Cultura, a través de la seua àrea editorial L’Orquídia de Darwin. És un xicotet manual divulgatiu, que consta de 64 pàgines, amb textos i infografies que li fan apte per a tots els públics. El llibre ha estat impulsat per Emilio Pérez, responsable de la Regidoria de Medi Ambient, amb l’objecte de «ajude i motive a participar… perquè Alcàsser siga més sostenible i un lloc per a gaudir d’una vertadera qualitat de vida».

Per part seua, l’alcaldessa Remedios Avia, ha assenyalat que amb aquesta publicació «ens aproximarem al concepte de medi ambient, de la seua problemàtica i de les solucions». El llibre és una base per a entendre el sistema complex en el qual vivim, i ajuda a conéixer la causa de la problemàtica ambiental, plantejant un canvi de model per a donar solució, un canvi d’hàbits i acció.

 

Manual d'educació ambiental i Desenvolupament sostenible

Foto: imatges d’algunes pàgines del llibre de formació i sensibilització ambiental produït per a l’ajuntament d’Alcàsser (Foto: Natura i Cultura).

 

És un recursos per a l’educació ambiental que arranca amb una frase molt significativa de José Martí (1853-1895):

«Només a través de l’educació es pot aconseguir la llibertat»

Mostra els diferents àmbits d’actuació: aigua, atmosfera, sòl, biodiversitat, paisatge, consum d’energia, residus… Però finalitza amb una reflexió: reciclar valors. Obri una finestra a la necessitat de canvi d’actituds i de comportaments. Ens fa descobrir la necessitat de participar, de l’acció. I recorda que la naturalesa és generosa, ens dóna tot el que necessitem per a viure. Però no li podem demanar més del que ens pot donar, perquè tot en ella, excepte la seua generositat, és finit.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X