Educacin_ambiental_conte_ODS12

L’ajuntament de Catarroja va incloure un contacontes familiar sobre el consumisme en el programa nadalenc. El contacontes «a mi la publicitat no em menja el coco», va tindre lloc els dies 27, 28 i 29 de desembre amb diverses passades durant les vesprades. Aquesta és una activitat d’educació ambiental programada per l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC). Complementa la resta d’activitats d’oci i lúdiques en el qual participen xiquets i xiquetes acompanyats per familiars i amics.

Aquest contacontes familiar sobre consumisme i publicitat, així com l’escenografia i equipament, són un dels programes de l’Orquídia de Darwin, de Natura i Cultura. Té com a objecte sensibilitzar i promoure el consum responsable en les famílies. Una temàtica molt apropiada per a les festes de Nadal que tracta un dels Objectius de Desenvolupament Sostenible: L’ODS12 – Producció i consum responsable.

Tal com s’assenyala des de la Regidoria de Consum «el model de consum és un factor clau en per a la qualitat de vida de les persones, no sols perquè influeix en la salut, sinó perquè incideix en el desenvolupament de l’economia local i en el medi ambient».

 

conte educació ambiental ODS12

Foto: vista de l’escenari durant el contacontes de consum responsable de l’OMIC de Catarroja (Foto: Natura i Cultura).

 

L’activitat de contacontes es complementa amb un taller dirigit als xiquets. Cada participant realitzava un imant per al frigorífic, amb algun dels eslògan que es treballava en el contacontes.

Durant els tres dies d’activitat van participar 304 xiquets i xiquetes, a més dels seus familiars adults. Tota la família va participar en un *photocall on es convertien en protagonistes televisius. Aquests es feien la foto amb el seu propi mòbil… El públic va gaudir del contacontes i va valorar la «necessitat de treballar aquests temes des d’edats primerenques».

Però és necessari ser conscients que l’educació ambiental per a un consum responsable arranca en les llars.

 

familia contactes Consum responsable ODS12

Foto: familiars participants en l’activitat de consum responsable ODS12 de l’Orquídia de Darwin, amb diferents eslògan (Foto: Natura i Cultura).

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X