Amb motiu de la celebració del Dia de l’Arbre, l’ajuntament de Xirivella ha organitzat una setmana amb activitats escolars per a conéixer els arbres dels centres educatius i sensibilitzar sobre la seua importància per a les persones i el medi ambient.

D’altra banda, aquest dissabte, el parc Pablo Iglesias va acollir activitats familiars amb una yincana per la localitat per a descobrir els arbres més interessants del municipi i aprendre sobre ells. En ella van participar pares i mares amb els més xicotets. També es va realitzar un taller sobre els arbres en el qual es descobrien alguns aspectes que donen valor a aquests éssers vius tan meravellosos. Aquesta última activitat, un contacontes d’animació lectora, va motivar als participants a la lectura del llibre L’arbret que volia créixer, de l’editorial L’Orquídia de Darwin, que l’ajuntament va obsequiar als xiquets i xiquetes participants.

personas aprendiendo sobre los árboles mediante la animación lectora

Imatge 1. Activitat d’animació lectora i sensibilització sobre arbratge, per a tota la família, en el qual participe la Karin Jansen regidora de medi ambient.

 

La jornada, que va tindre lloc durant el matí i van participar nombroses famílies, va comptar amb la visita de l’alcalde i membres de la corporació local i, especialment, amb la participació activa de la regidora i organitzadora de l’esdeveniment Karin Jansen, que va manifestar «que és de summa importància donar valor a l’arbratge urbà dels nostres municipis i descobrir, en particular, els arbres monumentals i singulars que té Xirivella».

En finalitzar les activitats, els xicotets van rebre de regal el citat llibre, un conte d’educació ambiental, sobre els arbres i els més majors un llibre de poemes ambientals de Ramon Guillem «Plou cendra dones d’ahir». Tots dos llibres, de forma assossegada a casa, ajudaran a reflexionar sobre la importància dels arbres i del medi ambient per a la nostra qualitat de vida.

Imatge 2. Karin Jansen acompanya a algunes de les famílies que van rebre els llibres i contes sobre medi ambient.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X