La biblioteca d’Albal ha finalitzat un programa d’animació lectora en el qual han participat 151 alumnes, de 5é de primària, dels col·legis Santa Ana, Sant Blas Juan Esteve i Sant Carles. L’activitat va consistir en un taller d’introducció sobre les xarxes d’alimentació, adaptat al currículum escolar, on es van presentar els protagonistes del conte El meu amic Hemidactylus de l’editorial L’Orquídia de Darwin.

La sessió va tindre una hora de duració per a cada grup, que mitjançant jocs grupals i un audiovisual van descobrir els conceptes teòrics presents en el conte i es van motivar a la seua lectura. Cada participant va rebre un exemplar de la segona edició del citat conte, molt apropiat per a aquest tema.

Imatge: joc per a conéixer i valorar la biodiversitat dins dels ecosistemes i el paper dels predadors en l’equilibri ecològic (Foto: Natura i Cultura).

 

El conte és interessant per ser una aventura d’un grup d’escolars i altres personatges, on es tracta el concepte de l’ecosistema, donant importància al coneixement dels components: factors biòtics i abiòtics. Però on es planteja com a imprescindible definir les relacions presents entre els organismes i el biòtop, així com les relacions existents entre els propis organismes. Una de les relacions més significatives és l’alimentació que dóna origen a les xarxes tròfiques: el tràfec d’energia captada per les plantes dins dels sistemes vius.

D’altra banda, és de summa importància descobrir la importància de la biodiversitat i de la incidència dels biocides en els xarxes alimentàries i el seu efecte en l’equilibri natural i el control natural de les anomenades plagues.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X