L’arribada de les vacances suposa un espai de descans i oci per als escolars. Però no ha de ser una pausa total per a la seua ment. L’estiu, com la resta de l’any, ha de ser una oportunitat perquè s’aficionen a la lectura i que continuen connectats a la capacitat lectora una vegada tornen al col·legi. És una bona idea visitar algunes llibreries del lloc de vacances, que els menuts s’aficionen a açò, i permetre’ls triar a ells els llibres per a llegir durant eixos dies.

D’altra banda, la lectura els ajudarà a desenvolupar la creativitat, el nivell formatiu i de coneixements, millorará la seua autoestima i, mitjançant la crítica i anàlisi del que lligen, els farà ser persones més crítiques i constructives. La lectura és positiva tant des del punt de vista intel·lectual com a emocional, la lectura suposa vivències.

llegir vacances

Infografia mostra els resultats comparatius de test de lectura realitzats després de passar els mesos d’estiu en tres grups diferents de joves.

 

Així, llegir a l’estiu és important doncs, una vegada finalitzades les classes, si el nostres fills o filles deixen de llegir, perdran part de les habilitats i destreses lectores de cara a l’inici del següent curs. Un estudi, publicat en la revista Reading Psychology, ha verificat que deixar de llegir durant el període de vacances pot traduir-se en un retrocés d’entre dos i tres mesos en l’habilitat lectora i en la capacitat de comprensió i expressió. I per a qui aprofita l’estiu, amb espais de lectura, suposa un avanç de més d’un mes en eixa capacitat. El resultat és una important diferència, de fins a quatre mesos, entre joves que lligen i que no lligen.

D’altra banda, no cal oblidar que l’hàbit de la lectura en la infància, tindrà repercussió en els següents nivells formatius, secundària i universitat. I tot açò, ajuda a millorar les oportunitats laborals i, el més important, a una millor qualitat de vida.

Mares i pares han de ser conscients, i exemple, de la importància de la lectura per als fills. Llegir i comentar les lectures amb ells, ajudarà a estrènyer els llaços familiars, no és eixe també l’objecte de les vacances?

 

 

 

Compartir

Etiquetas:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X