guadamur

Inspirat en el tresor de Guarrazar, trobat en el municipi a mitjan XIX

El tresor de Guarrazar, està compost per un conjunt important de corones d’ofrena i creus d’orfebreria visigoda, d’or i pedres precioses, pertanyents als reis visigots de Toledo. El conte “El tresor de Gerticos” s’inspira en la història d’aquest tresor, trobat en la localitat de Guadamur (Toledo), i arreplega de forma amena la història dels visigots i en fets que van esdevenir, per aquests territoris, entorn al segle VI.

Presentació del conte “El tresor de Gerticos” per l’alcaldessa de Guadamur, al costat de Albano López i Juan Pedro Fernández de l’empresa responsable del projecte (Foto: Natura i Cultura).L’alcaldessa de Guadamur, Sagrario Gutiérrez, va presentar el conte en el teatre auditori i va obsequiar a tots els alumnes i alumnes del municipi un exemplar. A l’acte van assistir Albano López, creador del projecte i editor de l’Orquídia de Darwin, i l’investigador i redactor del text per a “El tresor de Gerticos”, Juan Pedro Fernández. La localitat compta amb un centre de visitants sobre els visigots i el conte suposarà un complement per al coneixement de la història.

Una de les sales del centre d’interpretació de Guadamur, amb informació sobre el tresor de Guarrazar (Foto: Natura i Cultura).

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X