L’escola de setembre, en el Centre Ambiental el Vedat, s’ha realitzat enguany amb un programa d’animació a la lectura. S’han tingut com a recursos jocs, tallers, activitats artístiques i escultura, associats a diversos llibres, i com a protagonista principal l’àlbum il·lustrat Per a què serveix un paraigua? Un llibre que s’està finalitzant per part de l’editorial L’Orquídia de Darwin, que eixirà al mercat a principis de 2021. El llibre està pràcticament desenvolupat, i el grup de participants, ha sigut el primer a gaudir-lo i també a aportar suggeriments.

El llibre és creació de Justo.RR, autor i il·lustrador. Ha comptat amb la revisió i adaptació ambientalista i educativa de Natura i Cultura, per a poder treballar l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 12. El llibre versa sobre la reutilització dels materials i les activitats han girat entorn a aquesta temàtica. Els llibres han sigut un recurs per a l’educació ambiental que, i a l’una, han permés desenvolupar l’amor i l’hàbit de la lectura.

Escola_animacio_lectora_educacio_ambiental_contes

Foto: imatge d’una de les activitats d’animació a la lectura i educació ambiental a l’entorn del Centre Ambiental el Vedat (Foto: Natura i Cultura).

El programa diari consisteix en una activitat de lectura participativa, en l’entorn natural del centre. A partir d’ací es desenvolupava el joc, tallers, activitats d’art i escultura, música…

Enguany l’escola d’estiu de Natura i Cultura, s’ha adaptat a la situació sanitària marcada per la covid19, desenvolupant les seues activitats fonamentalment en l’espai exterior i amb grups molt reduïts.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X