El Col·lectiu Soterranya en la inauguración de l’Escola d’Estiu del Centre Ambiental El Vedat, presentant el seu projecte de biblioteca “Armensallé”.

El col·lectiu Soterranya ha presentat el projecte de biblioteca “Armensallé” que ha iniciat al barri del Xenillet de Torrent. Durant la presentació, realitzada amb els més majors de l’Escola d’Estiu, s’ha descobert el doble significat d’aquesta paraula en romamí: llibre i lliure. Una de les idees fonamentals d’aquesta escola, que a més de divertir als participants, té com a objecte ajudar-los a ser conscients que el coneixement ens ajuda a ser lliures.

Soterranya treballa per la sostenibilitat, i en especial per la promoció de la bicicleta com a recurs extraordinari per a la mobilitat al nostre territori, però que també, amb aquest projecte de biblioteca popular pretén generar un espai de lectura i cultura per al barri del Xenillet. Els llibres de la biblioteca s’han aconseguit mitjançant donacions i reciclatge, una biblioteca que reutilitza.

 

Dinàmica de presentació de la biblioteca “Armensallé” al grup de majors de l’Escola d’Estiu (Foto: Natura i Cultura).

 

Natura i Cultura inicia així l’Escola d’Estiu 2018, amb el llibre com a temàtica de fons. Els xiquets i xiquetes participants coneixeran el món dels llibres de forma amena i molt divertida, amb jocs, teatre, contacontes i diferents tallers. D’altra banda, volem que siguen conscientes que la lectura és un espai d’oci per a les vacances però també per a tot l’any.

Aquest és el fons de l’escola d’estiu, afavorir l’hàbit lector. Llegir durant les vacances és beneficiós, especialment pels més jovens. Segons els responsables de l’escola d’estiu, està comprovat que deixar els llibres en vacances suposa una pèrdua en l’habilitat i la capacitat lectora que equival a uns dos mesos de retard. Mentre que els que llegeixen, guanyen aquests dos mesos, la qual cosa suposa en conjunt una diferència d’entre tres i quatre mesos entre els que llegeixen i els que no. Així que promocionem la lectura.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X