Ja disponible el segon conte de l’editorial L’Orquídia de Darwin. Aquest segon conte d’educació ambiental va eixir al mercat a la fi del passat mes d’octubre. També escrit per Albano López, compta amb 64 pàgines i divertides i originals il·lustracions, en blanc i negre, d’Álvaro Terrones.

Compte la història d’un poble tranquil, on la pau es veu pertorbada quan desapareixen un grup particular i especial d’animals que viuen als seus carrers i les seues hortes. Llavors tot és un caos i, encara que es proposen diferents solucions, la cosa empitjora… però la vertadera solució arriba de la mà d’un grup d’amics i de la pròpia naturalesa.

Imatges: il·lustracions del meu amic Hemidactylus, que reflecteixen la problemàtica ambiental del tractament amb biocides en particular enfront dels pol·linitzadors (Foto: Natura i Cultura).

 

El conte està dirigit a l’alumnat de segon cicle de primària. Permet conéixer i treballar la temàtica d’ecologia i, en particular, les xarxes d’alimentació. Ajudant a descobrir el paper dels predadors en les cadenes tròfiques i en l’equilibri natural. D’altra banda, fa especial referència a l’ús d’insecticides i altres biocides en la lluita contra les «plagues» i la seua incidència en els pol·linitzadors i el la agricultura local.

El conte va sorgir inspirat en el cèlebre conte del flautista de Hamelín… i compta amb personatges molt curiosos com la senyora Mulnidia.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X