L’alimentació saludable i l’agricultura local arriben a les famílies amb el conte «L’hort de Marieta», iniciant el Mes del Medi Ambient de Torrent.

L’ajuntament de Torrent, ha celebrat hui la Festa Ambiental amb la qual s’arranca el Mes del Medi Ambient replet d’activitats per a formar i sensibilitzar a la ciutadania. Durant el matí, en la Plaça de la Unió Musical, entre les 11:30h i les 14:00h, han tingut lloc diferents activitats per a la família. D’una banda s’han realitzat diversos tallers sobre reciclatge i per a aprendre a minimitzar els residus sòlids urbans (RSU), també una activitat destinada a descobrir les energies renovables i la importància d’un consum responsable per a mitigar el canvi climàtic. Les activitats han sigut desenvolupades per Natura i Cultura.

Entre les activitats els participants s’ho van passar bé i van aprendre amb el contacontes «L’Hort de Marieta» que ens descobreix la importància de l’agricultura local i d’una alimentació saludable, on les hortalisses juguen un paper important. En aquesta activitat van participar tant els més xicotets com les mares i pares.

Foto: Xicotets i majors aprenent i divertint-se amb el Contacontes sobre agricultura sostenible i alimentació saludable «L’Hort de Marieta»  (Foto: Natura i Cultura).En la programació del Mes del Medi Ambient, destaquen els tallers i activitats que impliquen els centres educatius en la gestió dels RSU. A més, es desenvolupen tallers en les places. Per als més majors, es posa en marxa el programa «Llars Verdes», un projecte nacional que té com a objecte ajudar les famílies a realitzar un consum racional d’energia, aigua i a minimitzar els *RSU, en definitiva orientant a les llars a ser més sostenibles.

Associat al contacontes, i amb el mateix objectiu, es posa en marxa el curs «Agricultura i alimentació mediterrània» que s’iniciarà el 12 de novembre, i tindrà lloc en el Centre Ambiental El Vedat. També per a adults i per a famílies es realitzaran, durant aquest mes, activitats molt interessants com una eixida nocturna per la Serra Perenxisa —a càrrec del Centre Excursionista—, una visita guiada al Museu Comarcal de L’Horta Sud —de la mà del Voluntariat Torrent Verd— o una activitat de control d’aqüífers  —amb el col·lectiu Soterranya—. Un mes complet de medi ambient.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X