Xirivella ha acollit, aquest dissabte, la XXXV Trobada d’Escoles en Valencià de l’Hota Sud. El programa, i actes, ha sigut organitzat pel Guaix – Coordinadora pel Valencià de l’Horta Sud i per Escola Valenciana. S’ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Xirivella i han participat prop de 12.000 persones, segons informa Escola Valenciana. L’acte han assistit importants personalitats i representants de diversos estaments de l’Administració, la cultura, l’educació i la societat valenciana.

Amb la Trobada, es culmina el treball de tot el curs, preparant activitats per a fomentar l’ús del valencià. Han participat col·legis de Xirivella i de la resta de la comarca. La Trobada s’ha iniciat amb dues cercaviles que han recorregut els carrers de la localitat. Seguidament, s’han entregat els records de la Trobada, i els grups participants han interpretat la Muixeranga, amb l’actuació de la Muixaranga «La Torrentina».

Els actes han continuat amb tallers a càrrec dels centres educatius, associacions, institucions i editorials. En finalitzar els tallers ha tingut lloc un concert pel grup Ramonets, i un correfogs i un castell ha posat punt i final a la Trobada.

 

Punt d’activitats i informació de Natura i Cultura i de l’Editorial L’Orquídia de Darwin. Al centre torre realitzada per la Muixeranga «La Torrentina» (Foto: Natura i Cultura).

 

Amb els xiquets, xiquetes i familiars assistents, Natura i Cultura va realitzar el tallers d’educació ambiental «Sense el blau no hi ha verd» per a secundar i complementar la proposta de les Trobadas: «Recuperem el verd». En aquest taller es treballava, de manera senzilla, la importància de l’aigua en aquest període d’emergència climàtica. Els participants van confeccionar un gota amb eslògan mentre es dialogava sobre la importància de fer un ús racional d’aquest element bàsic per a la vida.

Des de Natura i Cultura es va oferir informació al tot el professorat interessat dels projectes i activitats que realitza en relació al medi ambient, per a aconseguir recuperar i conservar el nostre medi ambient, com era interés de Carme Miquel, protagonista d’aquestes Trobades. Entre els programes pels que el professorat va mostrar interés va estar l’Escola d’Emprenedors Sostenibles (EES), un projecte de treball cooperatiu a l’aula, patrocinat per Caixa Popular i ajuntaments, enfocat en el model econòmic i l’empresa sostenible, i on l’alumnat crea una cooperativa culmina amb la Trobada de EES, que enguany celebra la seua X Edició. També es va donar informació sobre les activitats realitzades en el Centre Ambiental El Vedat i sobre les Escoles pels ODS, que impulsen diferents ajuntaments.

Tant professorat com mares i pares van mostrar gran interés pels contes i llibres sobre medi ambient de l’editorial L’Orquídia de Darwin. Els contes poden llegir-se a casa i també treballar-se en els centres educatius mitjançant diferents modalitats de treball. Aquest és un programa d’educació ambiental on s’utilitzen la literatura i l’art com a eina de treball.

Participant en el taller d’educació ambiental sobre l’aigua, amb la seua manualitat d’una gota. Al fons els contes d’educació ambiental de l’editorial L’Orquídia de Darwin (Foto: Natura i Cultura).

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X