Guía educación ambiental sobre RSU

La Fundació Novessendes de Castelló publica una guia d’educació ambiental sobre els Residus Sòlids Urbans (RSU) de Betxí (Castelló). Els residus urbans estan convertint-se en un problema ambiental greu. Tenen una incidència negativa sobre el medi natural i importants costos socials i també econòmics —pel que suposa la seua gestió i eliminació—.

La Fundació Novessendes té entre els seus objectius la participació ciutadana com a mitjà per a promoure la qualitat de vida a Betxí. Aquesta guia és el resultat del projectes que l’entitat està desenvolupant amb l’ajuntament i on col·labora Natura i Cultura. La finalitat d’aquest llibre és oferir, de manera senzilla a totes les persones, informació bàsica sobre els RSU. D’aquesta manera, es busca conscienciar a la ciutadania i motivar-la perquè adopte pràctiques ambientals i col·labore amb els sistemes implantats en el municipi.

Tal com assenyala el director de la fundació, Manolo Piquer, «la persones hem de responsabilitzar-nos i actuar, adquirint nous hàbits, exigint a empreses i autoritats mesurades correctores i col·laborant amb les nostres accions individuals a la recerca de la sostenibilitat».

 

Guia Residus Urbans de Betxí, recurs d'educació ambiental

Foto: Coberta del llibre sobre una de les pàgines amb l’esquema del cicle de vida dels RSU (Foto: Natura i Cultura).

 

Aquesta guia d’educació ambiental sobre RSU, es va editar a la fi de 2018, consta de 60 pàgines a color, en valencià. El contingut, amb il·lustracions, gràfics i infografies, ha sigut elaborat per Natura i Cultura i il·lustrat per Álvaro Terrones. Introdueix el concepte de medi ambient i la necessitat d’una visió sistèmica. Analitza els problemes ambientals, les seues relacions, i planteja la causa de la problemàtica, prenent com a referència la temàtica dels RSU en el context del Betxí.

Referent als RSU, es fa una valoració dels canvis que hi ha hagut en els últims anys; es descriu la tipologia i es dóna una visió global d’aquests. Com a part final es tracta la gestió dels residus municipals en la localitat i de fa un plantejament de les solucions i una reflexió. El llibre compta amb un glossari que permet familiaritzar-se amb la temàtica.

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X