El conte L’amenaça terrestre, protagonista del programa d’educació ambiental sobre l’aigua en centres educatius de València.

Diversos centres educatius participen en el programa: “L’aigua: d’on ve i on va”. És una experiència d’educació ambiental que, de manera gratuïta, es duu a terme, a l’Horta Sud i València ciutat, patrocinada per la Fundació Aigua i Progrés, amb la finalitat d’ajudar a sensibilitzar a la població escolar de tercer cicle de primària, sobre el consum i ús sostenible de l’aigua.

En el programa participen nou centres de L’Horta Sud i de la ciutat de València: Gregori Mayans i Ciscar de Xirivella, Sant Joan Baptista de Torrent, Sagrat Cor de Quart de Poblet, Santíssim Crist d’Alcàsser, El Pati de Silla, la Balaguera d’Albal i José Soto Micó, Pare Catalá i Professor Ramiro Jover de València.

 

Foto: coberta del conte sobre l’aigua i alumnes durant les activitats de la sessió d’educació ambiental (Foto: Natura i Cultura).

L’activitat consisteix en un taller, d’una hora de duració, que es realitza a l’aula del centre, en horari escolar. En aquest, es compta amb monitors/as que, mitjançant un audiovisual i diverses activitats, complementen els aspectes ambientals del cicle d’aigua. L’objectiu és que l’alumnat conega els diferents cicles de l’aigua: natural, urbà i humà; així com el procés de subministrament i depuració de l’aigua, participe en el consum racional i evite la contaminació, tant en el col·legi com en la llar.

Als alumnes i les alumnes participants se’ls obsequia amb el conte per a l’educació ambiental sobre l’aigua: L’amenaça terrestre de l’editorial L’Orquídia de Darwin.

Foto: grup d’alumnes després de finalitzar el taller d’educació ambiental amb exemplars del conte que se’ls obsequia (Foto: Natura i Cultura).

 

 

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X