L’ajuntament de Catarroja ha finalitzat aquesta setmana el programa municipal de Consum Responsable amb els centres educatius del municipi. La primera fase va tindre lloc a l’inici de l’any coincidint amb el Dia Mundial de la Persona Consumidora i en ell van participar tots els centres de la localitat. Ací es va treballar amb l’alumnat, de quart curs, els principis del Consum Responsable (ODS12, Producció i consum responsables) i van participar en la campanya d’informació ciutadana mitjançant el disseny ce cartells temàtics.

En la segona fase del projecte, que finalitza hui, enguany s’han realitzat Tallers de Consum Responsable amb quatre centres. Els col·legis Joan XXIII i Sant Antoni II han treballat sobre el consum responsable d’aigua, l’ODS6; mitjançant un taller a l’aula i la lectura del conte «L’amenaça terrestre», que aborda la problemàtica de l’aigua i aporta solucions en la trama i aventura de la història.

Imatge. Grup del col·legi Sant Antoni II, en l’activitat de consum responsable sobre l’aigua, amb el conte: L’amenaça terrestre, una aventura de l’arqueòloga Betelem Petrie (Foto: Natura i Cultura).

Imatge. Grup del col·legi Joan XXIII, durant el taller de consum responsable sobre l’aigua, amb el conte: L’amenaça terrestre, una aventura de l’arqueòloga Betlem Petrie (Foto: CEIP Joan XXIII).

El col·legi Bertomeu Llorens va realitzar amb alumnat de primer cicle l’activitat «Per a què serveix un paraigua», un taller per a descobrir la importància de la reutilització—el concepte d’Economia Circular adaptat a aqueix nivell—. Els participants van rebre l’àlbum il·lustrat del mateix títol, de Just.RR, relatiu a l’ODS11 i ODS12.

Imatge. Grup del col·legi Bertomeu Llorens, durant el taller de consum responsable relatiu a la reutilització. L’autor del llibre, Justo.RR, va participar en la presentació i dinamització del taller. A la foto de capçalera el grup amb l’àlbum il·lustrat (Fotos: Natura i Cultura).

 

El CEIP Paluzié ha treballat sobre l’alimentació sostenible i la compra responsable, secundant-se amb la lectura del conte «Betlem Petrie i els mites de la mediterrània» de Miquel Puig. Ací es van abordar els ODS12 i ODS3 i les claus per a una alimentació saludable, així com la importància del model de compra local.

Imagen. Grupo del colegio Paluzié al finalizar la actividad de consumo responsable y alimentación saludable con el libro: Betlem Petrie i els mites de la mediterrània de Miquel Puig (Foto: Natura y Cultura).

 

L’alumnat participant ha rebut per part de la Regidoria de Consum de l’ajuntament, un conte d’educació ambiental de l’editorial L’Orquídia de Darwin. Aquestes lectures, a més de transmetre’ls valors i coneixements sobre cadascuna de les temàtiques tractades, suposa un suport a l’animació lectora. Un lector o lectora és una persona més informada. Una persona més informada fa un consum més responsable.

El programa està coordinat per l’OMIC (Oficina Municipal d’Informació al Consumidor) i compta amb el patrocini de la Conselleria d’economía Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, de la Generalitat Valenciana.

 

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X