L’Ajuntament de Massanassa ha posat en marxa el «Club Planeta Massanassa». Aquesta iniciativa té com a objecte obrir un espai d’oci, de sensibilització i de participació a la joventut en relació al medi ambient i la cultura local, així com ajudar descobrir la importància que aquests tenen per a la qualitat de vida present i futura, especialment referent a l’entorn local.

El club forma part del programa «Planeta Massanassa» iniciat per l’ajuntament en 2019. Aquest programa d’educació ambiental posa especial atenció en els centres escolars, i vol posar en valor el patrimoni natural que posseeix la localitat: la Marjal de Massanassa. Tot això, s’aconsegueix mitjançant activitats sobre biodiversitat, neteja i classificació de residus, rutes per la marjal, passejos amb barca per l’Albufera per a conéixer la flora i la fauna, o tallers de consum responsable. Per tot això, l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) va seleccionar aquest projecte, en 2020, com a model de bones pràctiques d’oci en la intervenció amb joves en l’àmbit de la Comunitat Valenciana.

El «Club Planeta Massanassa» busca ser un espai que cobrisca les inquietuds de tots i totes les participants. Pretén constituir un espai de participació divertit, formatiu i que ajude a descobrir alternatives per a l’oci. És un punt de trobada per a l’amistat, la cultura, la salut, la creativitat, la igualtat, animació lectora… on se seguisquen els principis de l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’alcalde de Massanassa, Paco Comes, ha manifestat: «Seguim apostat per l’educació ambiental per als joves del municipi i, per a donar impuls al projecte Planeta Massanassa, ara creem el Club Planeta Massanassa, perquè la joventut participant siga la protagonista en tot moment i aprenga a valorar i a transmetre a les seues amistats i familiars la importància de cuidar el nostre entorn».

jovens amb llibre educació ambiental Betlem Petrie

Imatge. Grup de participants en el Club Planeta Massanassa, amb el llibre de Betlem Petrie, de l’editorial L’Orquídia de Darwin , inclòs en una de les activitats. (Foto: Natura i Cultura).

 

L’estratègia de dimanització del programa es porta avant mitjançant el desenvolupament de projectes, compta amb el compromís de la Regidoria de Joventut, l’impuls de l’equip municipal de joventut i la col·laboració i els recursos tècnics de Natura i Cultura. A més, cal destacar que està prevista una convivència de grup un cap de setmana de desembre en el Centre Ambiental el Vedat (Torrent), on es realitzaran rutes pel bosc mediterrani, activitats d’orientació, reforestació, jocs i un taller d’astronomia, per al qual es compta amb la col·laboració d’Astro Torrent.

Aquesta iniciativa, s’emmarca en el programa «Concilia Massanassa», i cobreix un altre objectiu fonamental com és facilitar la conciliació social, familiar i laboral, on l’administració local ofereix a les famílies amb fills i filles de 3 a 16 anys activitats lúdiques, coeducatives i gratuïtes en els centres escolars del municipi i en el Espai Jove.

 

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X