Dissabte passat 14 de juny, entre les 11 i les 13h, en el mercat municipal, l’ajuntament de Catarroja va finalitzar una completa setmana dedicada el medi ambient amb un esdeveniment familiar. Després de la benvinguda per part de l’alcalde de la localitat, Francisco Xirivella, van donar principi diferents tallers per a les famílies, així com activitats per a conéixer la importància de la correcta gestió dels residus urbans.

Durant la setmana que va precedir a l’esdeveniment, es va realitzar una campanya escolar d’educació ambiental en la qual es va treballar un passatemps que s’emplenava tant en el centre educatiu com a casa, alhora que es van entregar bitllets per a la participació en un sorteig ambiental. A més es va realitzar en tot el municipi una acció de sensibilització sobre neteja urbana relativa a les mascotes, a l’ús correcte dels contenidors i la correcta separació dels residus urbans.

 

Imatge: vista d’una zona del mercat municipal que va acollir l’esdeveniment d’educació per a la sostenibilitat (Foto: Natura i Cultura).

 

L’activitat familiar d’educació ambiental desenvolupament diverses temàtiques. D’una banda es va abordar la importància dels espais enjardinats i dels arbres en particular, per la seua incidència en la qualitat de vida de la ciutadania. Aquesta activitat es va realitzar mitjançant un contacontes dinamitzat per dos actors que van fer aprendre i passar una bona estona tant als més xicotets com als majors. En finalitzar l’activitat es van repartir entre els xiquets i xiquetes assistents 300 contes de l’arbret que volia créixer. A les persones majors se’ls va obsequiar amb una planta aromàtica.

Imatge: activitat contacontes de «L’arbret que volia créixer» i imatge de la portada del conte (Foto: Natura i Cultura).

 

A més de la temàtica relativa als arbres, es va incidir en la importància de minimitzar els residus urbans, reduint la seua producció i, en cas de comprar-los, aplicar la reutilització i la separació correcta dels mateixos en els contenidors corresponents. Aquestes activitats es van realitzar mitjançant diferents tallers en els quals era protagonista la perspectiva artística.

Va destacar, per l’interés dels més xicotets, un taller de percussió realitzat amb instruments fabricats amb objectes ja utilitzats: pots, botelles, paelles… a més de promoure l’esperit musical es va fomentar el joc, la creativitat i la construcció d’instruments o altres joguets, en altres paraules la reutilització.

 

Imatge: grup de percussió en taller de reutilització per a la fabricació d’instruments (Foto: Natura i Cultura).

Compartir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.